Forum Cabaran Akidah Ummah Masa Kini – Datuk Dr. Hassan Hj. Ali

JASIN, 8 September 2012 : Dato’ Dr. Hassan Hj. Ali, Presiden JATI iaitu sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), berada di Bemban untuk memberi ceramah di majlis Forum Cabaran Akidah Ummah Masa Kini yang berkisarkan tentang agama Islam dan keutamaan kepada penyatuan umat di negara ini. Bekas Naib Presiden PAS ini sudah merantau ke seluruh pelusuk Malaysia dan telah membongkarkan rahsia-rahsia pembangkang mengenai rancangan-rancangan yang mereka mahukan jika PR berjaya mengambil alih tampok pemerintahan kerajaan yang sedia ada.

Dibawah naungan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) iaitu JATI, beliau sedang berusaha untuk menggerakkan massa ke arah membentuk masyarakat madani. Tiga tonggak utama gerak kerja JATI boleh disimpulkan  iaitu mengagungkan Islam, memartabatkan Bangsa Melayu dan mendaulatkan Institusi Raja atau singkatannya IMR.

JATI lahir dari beberapa faktor penyebab. Umat Islam yang semakin peka pada impak gabungan pelbagai faktor ini kemudiannya terdesak dan terpanggil untuk bergabung demi mengurus impak negatif yang boleh menular luar kawalan batasan yang ditetapkan oleh Perlembagaan Malaysia serta segala peruntukan yang terkandung dalamnya. http://www.jatimalaysia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: